top of page

Evde Kokoreç Yapımı

Kasapta aşağıdaki kuzu döş etini gördüğümde kendime bu etten ne yapabilirim diye sordum ve aklıma tek bir cevap geldi, kokoreç!! Hem yaratıcı hem de hijyenik:))) Tabi şunu belirtmek lazım ki

 

gece dışarı çıkıp kokoreç yemenin de keyfi bir başka:) Ama evde kokoreç yapımını denemek isterseniz işte reçete:

Bildiğiniz gibi kokoreç orjinalinde kuzunun bağırsağından yapılan yağlı ve lezzetli bir yemek. Ancak evde yapabilmek için temizlenmiş bağırsağı bulabilmek oldukça zor olmakla birlikte bulsak bile aklımıza "temiz mi acaba?" sorusu geliyor. Bu soruna kuzu döş eti ile çözüm buluyoruz. Aşağıdaki gibi streç ile sarılmış parçadan 3-4cm kalınlığında bir dilim alıyoruz.

Etimizin yuvarlaklığını bozmadan ve hiç baharat ve tuz eklemeden önceden ısıtılmış döküm tavaya koyup mühürlüyoruz. Et ısıyı alınca etin yuvarlak yapısı bozulacak ve aşağıdaki şekilde mühürlenmeye devam edecektir. Etlerin iki yüzünü 2'şer dakika mühürledikten sonra ocağın altını orta ayara getiriyoruz. Yüksek ateşte devam ederseniz yağ oranı fazla olan etin yağları yanmaya başlayabilir. Bu şekilde 5 dakika kadar eti çevirerek pişiriyoruz.

Daha sonra eti tahtaya alarak tuz, karabiber, kekik, pul biber ve isterseniz az miktarda kimyon ilave edip bıçak ya da satır yardımı ile küçültüyoruz. Ben çok küçültmedim isterseniz daha da küçültebilirsiniz.

Not: Kokoreç'in yapımında kullanılan bağırsağın kendisi de yağlı olmakla birlikte sarma aşamasında da ince yağlar eklenebilmektedir. Bu sebeple pişirdiğiniz etin yağlarını ayırmak gibi tarihi bir hata yapmayın :) Zira dışarıda kokoreç yediğimizde de oldukça yağlı yiyoruz.

Etlerimizi küçültme esnasında soğuduğu için tekrar döküm tavaya alıyoruz. Eğer iyi bir tava kullanıyorsanız ocağı yakmanıza gerek yok. Tava ısısını muhafaza ettiği için doğrudan etleri tavaya koyabilirsiniz.

Ev yapımı kokoreçimiz hazır:)

Afiyet olsun...

Malzemeler:

  • Kuzu döş eti

  • Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik, Kimyon

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page