top of page

Balzamik Soslu Dana Dili ve Tereyağında Beyin


"Bu sıcakta sakatat yenir mi?" demeyin. Yenir!! Dana dili en sevdiğim sakatatlardan biri. Her daim yiyebileceğim bir lezzet. Şimdiye kadar hiç soslu dil tatmamıştım. Her şeyin bir ilki vardır dedim ve bu sefer soslu yapmak istedim. İyi ki de istemişim zira ben çok beğendim. Gelelim ayrıntılarına:)

 

Sakatatçıdan bir adet dana dili alıyoruz. Güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 1 litre su ile birlikte 1.5-2 saat pişiriyoruz. Dilin boyutuna bağlı olarak süreyi ayarlayabilirsiniz. Suyu fazla koymayın. Piştikten sonra yapacağımız sos için bu suyu kullanacağız. Su ne kadar az olursa aroma o kadar yüksek olur.

Not: Dana dili üzerinde yenmeyen özel bir kabuk tabakası vardır. Bu tabakayı pişirdikten sonra kolayca alabilirsiniz.

Dil piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Bu arada sosun yapımına geçebiliriz. Aslında çok basit bir sos. Ana nokta, dil gibi çok yağlı ve sulu yemeklerde yağın rahatsız edici ağırlığını dengelemek için balzamik sirke kullanımıdır. Tencerede kalan suya, 2-3 dal taze biberiye, bir avuç kadar maydanoz, 2 yemek kaşığı top karabiber,bir tutam tuz ve çeyrek çay bardağı balzamik sirke ekledikten sonra 6-7dakika kadar kaynatıyoruz. Sosun tadına bakarak tuz ilavesi yapabilirsiniz.

Dana dilini dilim dilim kestikten sonra üzerine sos döküp servis edebilirsiniz.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page