top of page

Fırında Simit Kebabı


Gaziantep yemeklerine olan zaafımı bilirsiniz. Çok zengin bir yemek kültürü olan bu yöremizin en güzel yemeklerinden birisi de simit kebabıdır. Simit dedikleri ince bulgur ile kıyma karıştırılarak yapılan bu kebap çok lezzetli oluyor. Şimdi detaylara geçelim.

Kebap dediğimizde doğrudan kuzu döş etine yönelebilirsiniz. Kuzunun en yağlı ve kebaplık etidir. Kasabınızdan mümkünse zırh kıyması olarak değilse tek ve iri çekim olarak isteyebilirsiniz. Ben son Antep seyahatimde yanımda getirmiştim:)

Kebap kıymamızı hazırlarken öncelikle 1kg kıyma için 1 su bardağından biraz az simidin (ince bulgur) üzerine bir su bardağı sıcak suyu serpiştirerek ekliyoruz ve biraz yumuşaması için ağzını kapatıyoruz. Fazla su koymayın!! Aksi halde kıyma çok cıvık olacaktır.

İnce bulgur yumuşarken robottan geçirilmiş 1 orta boy soğan ve 5 diş sarımsağı, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber ve 10-11 gr kadar tuzu kıymanın üzerine koyup kıymayı çok ezmemeye dikkat ederek karıştırıyoruz. Unutmayın köfte yapmıyoruz!! Kebap yapıyoruz. Bu sebeple bu detay önemli. Kebap kıymasının köfteden temel farkı ezerek yoğurulmamasıdır. Zırh çekim kıymanın da mantığı budur.

Kebaplık kıymamızı hazırladıktan sonra evinizde kalın şiş varsa kıymayı şişe geçirin ve formatını bozmadan tepsiye çekin. Eğer şiş yoksa kıymaya uzun ve parmak kalınlığında bir form verip tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırının orta rafında 30-35 dakika pişirin.

Yakınlarınızda bir pide fırını varsa taze bir lavaş yaptırın ve lavaş ile sek olarak tüketin:) Lütfen tortillaya kanmayın!!!

Afiyet olsun...

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page