top of page

Roma Yemek Rehberi / 3 Günde 10 Lezzet Durağı

Öncelikle belirtmeliyim ki Roma'ya bayıldık. Gitmeden önce birkaç arkadaşımla konuşma fırsatı bulmuştum. Roma'yı çok beğeneceğimizi ve 3 güne sığmayacağını söylemişlerdi. Evet kesinlikle haklı çıktılar. Gerçekten bu şehre 3 gün yetmiyor!!

Bugünkü yazımda, her noktasından tarih çıkan ve çok etkileyici olan bu güzel şehri gezerken nokta atış lezzet duraklarından bahsedeceğim. Başlıyoruz.... :)

1- DAR POETA

İlk yemek durağımız Dar Poeta. Trastevere bölgesindeki bir ara sokakta yer alan bu pizzacı oldukça ünlü. Oraya gittiğimizde kapının önünde bir kalabalık vardı. Kapı girişindeki bir görevli masa boşaldıkça isim okuyarak bekleyenleri alıyordu. Tam 1 saat bekledik beklediğimize de değdi doğrusu:) Çoğu kişi isim yazdırdıktan sonra etrafı gezip geliyorlardı. Yani gördüğünüz kalabalık sizi yanıltmasın emin olun bir o kadar daha gezici ekip oluyor. Bu yüzden Cumartesi akşam gidecekseniz bu durumu göz önüne alın.

İlk olarak masamıza bir sürahi ev yapımı kırmızı şarap geliyor. Tadı çok iyi, denemenizi tavsiye ederim. Fiyatı çok çok uygun, yarım litre sürahi 5 euro :)) İki kişi için bize yeterli geldi diyebilirim.

Başlangıç olarak ricotta peynirli-pesto soslu bruschetta istedik. Kesinlikle enfes bir tat. Fesleğenin verdiği aroma bizimkilerden çok daha kuvvetli. Mutlaka deneyin. Fiyat 3 euro.

Gelelim ana yemeklere. Ben klasik margarita denemek istedim. Eşim ise 4 peynirli istedi. Margarita, mozzarella ve domates sosundan oluşan bir pizza. Ekmeğin tadı, kıvamı ve lezzeti çok iyidi. Çok ince olmayan, tam ayarında bir hamur. Ancak bu pizza beklentimin biraz altında kaldı. Mozzarella ve domates tadının daha güçlü olmasını bekliyordum. Fiyat 6,5 euro

4 peynirli pizza ise çok güzeldi. Hafif küflü peynir tadı pizzaya nefis bir lezzet katmış. Ekmeği ve içeriği ile bu pizzayı çok beğendik. Fiyat 9 euro.

Not: Başka masalara servis edilirken gördüm. Buffalo mozerellalı pizza vardı menüde. Onu da deneyebilirsiniz. Pizzanın ortasında top şeklide koca bir mozzarella ile servis ediliyor. Nefis görünüyordu!! :)

2- ANTICO CAFE RUSCHENA

Roma'da kahvaltı genellikle kahve ve kruvasandan oluşuyor. Biz de kahvaltı için ilk sabahımızda otel sahibinin tavsiye ettiği bu kafeye geldik. İçeri girdiğimizde birçok kişiyi ayakta kahve içip birşeyler yerken gördük. Bunun nedeni, oturmayı tercih ettiğinizde fiyatların biraz daha yüksek olması. Dolayısıyla biz de italyanlar gibi birer cappuccino ve mozzarellalı kruvasanı ayakta yemeyi tercih ettik. Fiyat kişi başı 4,5 euro. Bu bölgeye yakın olursanız tavsiye edilir.

3- PASTIFICIO

Pastificio, İspanyol Merdivenleri'nin karşı çaprazındaki ara sokakta bulunan ve önünde uzun kuyruklar olan bir ayaküstü makarnacı. Tezgah arkasında taze olarak hazırladıkları makarnaları pişirip satıyorlar. Biz de 5-10 dakika kuyrukta bekledikten sonra o gün çıkardıkları kıyma soslu "tagliatelle" ile domates-parmesan soslu "gnocchi" den birer porsiyon aldık.

Domates soslu tagliatelle aldante kıvamda pişirilmiş ve hamuru çok lezzetliydi. Yarım saat önce tazecik yapıldığını hemen anlayabiliyorsunuz :)

Parmesanlı domates soslu gnocchi de lezzetliydi. Ancak benim favorim tagliatelle oldu.

Yemeklerin yanında şarap ve su ikramları oluyor. 1 porsiyon makarna 4 euro. Fiyat performans oranı çok iyi bir yer. Burayı da mutlaka listeye alın.

Not: Roma'da su içme derdiniz yok. Birçok yerde çeşme mevcut. Rahatlıkla su içebilirsiniz.

4-PIZZERIA BAFFETTO

Roma şehri ara sokakları ile meşhur. Biz o gün akşam yemeği için 1 saat kadar ara sokakları gezdik. Önünde kuyruk olan bir yer aradık ve sonunda bulduk:) Pizzanın yapıldığı yer görülebiliyor ve ön kısmında 5-6 masa mevcut. Sıra gelmeyecek diye düşündük ancak 15-20 dk. sonra sıra bizdeydi. Girişte bu kadar küçük gibi duran bu pizzacının arkada ve üst katta da yerlerinin olduğunu görünce şaşırmamak elde değil:) Roma'da diğer ünlü pizza restoranları da benzer durumda.

Yine ev şarabı sipariş ettik. Bu sefer daha estetik bir sürahi ile şarabımız geldi.Yarım litre fiyatı 5 euro.

Ben mantarlı pizza, eşim ise yine 4 peynirli pizza istedi. Mantarlı pizza bol domates soslu ve çok lezzetliydi. Diğer masalara baktığımda da çoğu kişinin tercihiydi. Mantarın tadını çok iyi alabiliyorsunuz. Fiyat 9 euro.

4 peynirli pizza da güzeldi ancak küflü peyniri oldukça fazlaydı. Sanki tadını biraz baskılamış gibiydi. Ama küflü peynir sevenler deneyebilir. Fiyat 9 euro.

Şunu da belirtmeliyim ki hamur çok çok ince. Dar Poeta'nın hamurunu daha çok beğendim. Benim tercihim biraz daha kalın hamur.

5- PANIFICIO BONCI

Panificio Bonci, Vatikan bölgesine yakın, ana yeri Pizzarium Bonci olan bir dilim pizzacının şubesi. Eşim, "Anthony Bourdain ile Lezzet Durakları" programını izlerken burayı not almış. Ellerine sağlık iyi ki not almış:) Roma'da yediğim en iyi pizzaydı. Çok çeşitli ve ilginç pizzaları ile biliniyor. İlk olarak ana yeri diye yanlışlıkla Panificio Bonci şubesine gitmişiz. Keşke tüm yanlışlar böyle olsa :))

Küçük bir dükkan, arkadan pizzalar hazır oldukça tezgaha geliyor. Gittiğimizde 4-5 çeşit pizza vardı. Biz brokoli-yeşil zeytinli ve buffalo mozzarellalı pizzaları tercih ettik. Sağdaki mozzarellalı pizza yediğim en iyi pizzaydı. Ekmeği orta kalınlıkta ve çıtır çıtır. Mükemmel bir aroması vardı. Çok çok beğendim. Brokoli ve yeşil zeytin uyumu da nefis olmuştu. Burayı mutlaka gezinize eklemelisiniz!!

Pizzalarımızı yedikten sonra kasadaki görevliden asıl yerinin adresini aldık ve istikamet orası... :)

PIZZARIUM BONCI

Evet, asıl mekana geldik. Burada daha ilginç çeşitler mevcut. O sırada hangi çeşit çıktı ise boşalan tezgaha onu koyuyorlar. Tavşan etli bile vardı :)))

Tercihimiz ricotta peynirli, ıspanak-ançuezli ve eşimin tadı damağında kalan brokolili pizza.

Burada yediğimiz pizzaların gevrekliği ve malzemeleri çok iyiydi. Ancak ilk gittiğimiz şubesinde aldığımız tadı alamadık. Belki de beklenti tavana çakılmıştı :) Gördüğünüz 3 dilim pizza 12 euro civarında tuttu.

Bu iki şube birbirine 15 dakika yürüme mesafesinde. İkisine de gitmenizi öneririm. Ancak eğer sadece birine gidebilecekseniz Pacificio Bonci şubesine mutlaka uğrayın derim.

6-SAN CRISPINO GELATO

Dondurmayı çok sevemediğimden midir bilmem, Roma'da birkaç yerde dondurma denememize rağmen gezimizde dondurma favori lezzetlerimin arasına giremedi. Aralarında en iyisi San Crispino. Ballı ve antep fıstıklı dondurmaları meşhurmuş. Tatları güzel, dondurma sevenler burayı deneyebilirler.

7- PIZZERIA DA REMO

Burası Testaccio bölgesinde bulunan, turistik olmayan, halkın gittiği bir pizzacı. Salı akşam gitmemize rağmen hayli kalabalıktı. O gün oldukça yemiş olmanın tokluğu ile tek bir pizza alıp başlangıçları denemek istedik. Size menünün özeti gibi bir form veriyorlar ve ne istiyorsanız oraya işaretliyorsunuz. Yanımızda oturan İtalyan çiftin aldığı buffalo mozerellalı pizza ve birkaç başlangıç siparişi verdik.

İlk olarak, sarımsaklı ve zeytinyağlı bruschettamız geliyor. Sade zeytinyağı ve sarımsak tadı almak için istedik. Lezzetliydi ama yan masamıza gelen domatesli olanı daha etkileyiciydi :) Fiyat 2 euro.

Çok merak ettiğim lezzetlerden biri olan kabak çiçeği dolması bruschettadan hemen sonra geliyor. Kabak çiçeği içine mozerella doldurulup kızartılarak servis ediliyor. Eşim de ben de çok lezzetli bulmadık. Kabak çiçeği tadını alamıyorsunuz. Yine de yerel bir lezzet olduğu için denemenizi öneririm. Fiyat 2,5 euro.

Bir diğer lezzetimiz "Melanzane Parmigiano". Bol mozzarella, patlıcan, domates sosu ve üzerine bol parmesan. Zaten bu içeriği görüp de almamak olmaz:)

Yanına getirdikleri sıcak ekmekle bu güzel tabağı götürüyoruz. Çok beğendiğim bir lezzet oldu ve mutlaka öneririm. Fiyat 7 euro.

veee ana yemeğimiz "Buffalo Mozzarella" pizzamız geliyor...

Görüntü nefis!! Tadı da öyle. İnce hamurlu ve bol bol domates soslu bir pizza. Has domates kokusu hayaliyle geldiğim Roma'da en güzel domates kokusunu aldığım yer burası oldu. Üzerindeki mozzarella sıradan bir mozzarella değil. Buffalo mozzarella kullanıyorlar ve yediğinizde farkı o kadar iyi anlıyorsunuz ki... Bu pizzayı da şiddetle tavsiye ediyorum. Fiyat 8 euro.

8- LA CASA DEL CAFFE & SANT EUSTACHIO CAFE, Pantheon bölgesinde eşimin bulduğu iki ayrı kahveci.

Pantheon'un çapraz ara sokağında yer alan bu kahvecide içtiğimiz cappuccino bence en iyisiydi. Yine kahvemizi ayakta içtik ve halkın bir parçası olduk:) Fiyat 1 euro. Paris'ten sonra kahve fiyatları ilaç gibi geldi:))

Yine aynı bölgede, Pantheon'nun arka sokaklarında, bir gün öncesinde çok kalabalık olarak gördüğümüz "Sant Eustachio Cafe" 1 saat arayla uğradığımız diğer kahveci. Sabah saatlerinde olduğumuz için çok kalabalık değildi. Burada da geleneği bozmayıp cappuccino aldık. Yanında da sade kruvasan. Kahvesi başarılıydı. Ancak Paris'te kruvasan yiyen biri olarak kruvasanları çok da beğenemedim. Roma'da yediklerimin hepsinde benim çok sevemediğim şekerli bir tat var.

Not: Paris'te genellikle kruvasanları çok beğendik. Ancak bir tanesi vardı ki; Eyfel bölgesinde "Les Gourmandises D'Eiffel" fırınının sade kruvasanı. Efsaneee!!

Not: Eğer kruvasan sizi tatmin etmediyse " La Cassa Del Caffe" nin hemen sağ tarafındaki sokaktan 30-40 metre kadar ilerlerseniz sağ tarafta bir şarküteri göreceksiniz. Roma'daki şarküterilerde benim burada yaptığım gibi kendinize özel sandviç yaptırabilirsiniz. Ben hindi jambon ve pesto sosu ile tazecik ekmekle sandviçimizi yaptırdım. Fiyat sadece 2 euro.

Not: Bu arada bu şarküterinin hemen karşısında Roma'da karşılaştığım en ucuz hediyelikleri alabileceğiniz bir dükkan var. Bilginize :)

9- FRANCHI RICEVIMENTI

Her gittiğim yerde mutlaka yerel bir pazar bulur ve detaylıca gezerim. Bu sefer bazı özel nedenler ile gitme fırsatı bulamadım. Son günümüz olduğu için otel sahibimize en yakın lokal pazarı sordum. O da otele 2 sokak mesafede Franchi Ricevimenti' yi önerdi.

Aslında burası açık pazar gibi değil. Lokal bir şarküteri. İçeri girdiğimizde çok farklı çeşit meze ve sandviçler sizi karşılıyor.

Karnımız çok aç olmadığı için mezelere ve sandviçlere bakmakla yetindik. Aç olsaydım birkaç çeşit ağlatabilirdim :) Asıl ilgimi çeken ve aradığım şeyi bulabileceğim reyon diğer tarafta. Evet, buffalo mozerella görünce gözlerim parladı. :))

Buradan zeytinyağı, buffalo mozzarella ve denemek için beef pastırma aldım. Otele varmamızla masayı kurmam bir oldu :) Pastırmanın tadı benim damak tadıma hiiiiiç uymadı. Ama o mozzarella yok muuu!!! Hayatımda böyle lezzetlisini yemedim. İçi sulu sulu ve harika bir kokusu var. Roma'dan buffola mozzarella yemeden gelmeyin!!!

10- BAR POMPI

Bir tiramisu hastası olarak Bar Pompi'yi listenin başlarına koymuştum. Haritada merkeze uzak bir yerde görünsede bir şubesi İspanyol Merdivenleri'nin olduğu bölgede, Pastifico makarnacısının biraz altında. Ben maalsef buraya gidemedim çok içimde kaldı. Ama siz gidin diye yazıyorum. Giderseniz benim yerime de yiyin:) Hatta dönüş Ankara ise bana da paket ettirin :)))

EN MANYAK LEZZET: Bu gezimde benim için en iyi lezzet Panificio Bonci'deki mozerellalı pizzaydı. Eşim için ise Dar Poeta'daki pesto soslu ricotta peynirli bruschetta.

Not: Biz "Cassiodoro19" diye bir otelde kaldık. Bir binanın dairesini otele çevirmişler. Fazlasıyla memnun kaldık. Tertemiz ve otel sahibi çok ilgili. Vatikan bölgesinde ve ana noktalara yürüme mesafesinde. Burayı düşünebilirsiniz. Bir diğer konu ise havaalanından merkeze nasıl gelineceği. Birkaç seçenek var. Ama en kolay ve basit yolu otobüs ile gelmek. Biz 45 dakikada merkeze inmiştik. Fiyatı 6 euro. Trene kıyasla çok daha ucuz. Üstelik otobüs ile de kısa bir şehir turu atmış oluyorsunuz.

Not: Triposo diye ücretsiz bir Android uygulaması var. Triposo Rome diye aratabilirsiniz. Bu uygulamayı biz çok kullanıyoruz. Gideceğiniz tüm yerleri (tarihi yerler, yemek yerleri vs.) favorilerinize ekleyip hepsini tek bir haritada görebiliyorsunuz. İnternete gerek duymadan GPS ile haritada kendiniz bulup gideceğiniz yerlere hızlıca plan yapıp ulaşmanızı sağlıyor.

İyi gezmeler :)))

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page