top of page

Buharda Kuzu Tandır


Kuzu tandır en çok sevdiğim yemeklerden. Lime lime, yumuşacık ve baharatsız olanı en nefisi oluyor. Etin tadını çok iyi alabiliyorsunuz. Birde bunu evde yapıp rahatça yiyebiliyorsanız deymen keyfinize:) Yapımı çok kolay olan bu yemeğin reçetesi aşağıda;

 

Tandır etinin yağlı olması makbul olduğundan kuzu kol eti tercih ediyoruz. Kol etini kemiklerini ayırmadan 3 ya da 4 parçaya böldürerek hazırlatıyoruz.

Not: İsterseniz kemiklerinden de ayırabilirsiniz. Ancak o zaman piştikten sonra kemiği tuttuğunuzda etin kendiliğinden ayrılışının verdiği hazzı alamazsınız :)

Not: Ben kullanmadım ama arzu ederseniz kol etinin üzerine biraz da kuzu döş eti ile takviyede bulunabilirsiniz. Daha yağlı ve lezzetli olur.

Bu yemeğin püf noktası etin suyla temas etmemesi. Aksi halde haşlama gibi olur ve etin lezzeti suyuna çıkar. Bu sebeple sepetli düdüklü tencere ile kuzu etini buharda pişiriyoruz. Bunun için düdüklüye su ete deymeyecek kadar su koyuyoruz. Suyun içinine de 10-15 adet top karabiber atıp etin üzerineden biraz tuz serpip pişirmeye başlıyoruz.

Düdüklünün düdüğü çaldıktan sonra :) 1.5 saat eti pişiriyoruz.

Şimdi eti alıyoruz ve yağlı kısımları kızarana kadar tavada ya da fırında pişiriyoruz. Bu aşamada etin tadına bakım biraz tuz ve karabiber takviyesi yapabilirsiniz.

Kuzu tandırımız hazır yanına bulgur ya da pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • Kuzu kol

  • Tuz, karabiber

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page