top of page

Pazılı Kemik Suyu

Kış aylarında salgınlar, hastalıklar, soğuk ve bizi bu sene çok yoran grip. Bu hastalıklar için binbir çeşit ilaç yerine enfes bir kemik suyu çorbası ile direncimizi en üst seviyede tutabiliriz. Salgınlar bir yana özellikle kas ve kemik zedelenmeleri için birebir bu çorba. Taçsız kral Pele ve kaleci Mayer sakatlandıklarında bu çorbadan içiyormuş:))

 

Tarifim şöyle; Öncelikle kemik suyu için kemiklerin hazırlanması gerekli. Bunun için dana incik kemiği kullanacağız. Ancak işin en zor kısmı bu kemiği dilimlenmiş şekilde bulabilmek. Bu tarz kemikleri şerit testeresi olan bir kasapta ya da büyük marketlerde bulabilirsiniz. Amaç, kemik iliğinin olabildiğince su ile temas etmesi.

Kemikleri kestirdikten sonra tencereye koyun ve 10-15 dakika su kaynamayacak şekilde yüksek ateşte tutun. Daha sonra suyu dökün ve içme suyu ile tekrar doldurun. Bu işlemin amacı ince kemik parçalarından ve kemiğin üstündeki kandan kurtulmak. Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısın ve 5-6 saat kadar pişirin. Son 2 saat, suyun içine bir soğan, 6-7 diş sarımsak, 1 avuç kereviz yaprağı ve tane karabiber koyun. Ek olarak istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Kemikler 6 saat kaynadıktan sonra kemik suyunu süzün. Kemiklerin içinden ilikler çıkmış olabilir. Bu ilikler altın değerinde, düşenleri dökülenleri toplayın.

Son olarak bir bağ pazıyı küçük parçalar halinde doğrayın ve kemik suyunun içine atıp 1 dakika kadar kaynatın. Baharat olarak tuz, karabiber ve biraz pul biber ekleyin. Ben ek olarak 2-3 diş çiğ sarımsağı ince doğrayıp suya ekledim. Yani tam doğal antibiyotik oldu :) Daha sonra kemikleri fırın tepsisine sizin ve ızgara programında kemiklerin üstü renk alana kadar fırında tutun. Şimdi servis zamanı. Yayvan bir kaseye kemik suyunu koyup üzerine fırınladığımız bir adet kemiği ekleyin. Kemiğin içinde ilik olmasına dikkat edin yoksa görsellikten öteye gidemez. Çay kaşığını da kemiğin içine koydunuz mu birinci sınıf bir kemik suyu servis etmiş olursunuz.

Afiyetle... Malzemeler:

  • Dilimlenmiş dana kol kemiği

  • 1 bağ pazı

  • 1 Soğan, 8-10 diş sarımsak

  • Tuz, karabiber, pul biber

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page