top of page

Dünyanın En Ucuz ve Lezzetli Yemeği ''Nohut Dürüm''


Gaziantep’in en lezzetli, en ucuz ve besleyici yemeklerinden biri olan nohut dürümün tarifi veriyorum dostlar. Önümüz kurban!! :)) Sakın ola ki kemikleri, özellikle küçükbaş kemiklerini boşa çıkarmayın. Bu tarifimiz bu kemikler olmadan olmaz.

 

1 kg kadar kuzu incik kemiği, tercihen satır ile birkaç yerinden kırılmış (amaç kemik iliğine ulaşmak), bel kemiği ya da kaburga kemiğini alıp önce suda 5 dakika haşlayın ve suyunu dökün. Bu sayede kemiğin kanını ve küçük kemik parçalarını temizlemiş olursunuz. Sonra tencereye tekrar su ekleyin ve bir gece önceden ıslatılmış 2-3 su bardağı nohut ile 2-2.5 saat kadar haşlayın. Nohutun sertliğini kontrol ederek haşlama süresini uzatabilirsiniz. Ancak aşırı su koymayın ki et suyu derişimi azalmasın.

Nohutlar iyice haşlanıp yumuşadıktan sonra bir tavada 2 yemek kaşığı biber salçasını yağda kavurun ve az su ile sos kıvamında açın. Kemik suyunda haşladığınız nohutları tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber takviyesinden sonra 5-6 dakika soteleyin. En son patates ezici ile hafif diri kalacak şekilde nohutları ezin.

Nohut dürümün yaverleri olan sumaklı maydanozlu soğan salatasını, patates kızartmasını ve ince kesilmiş domatesi hazırlayın. Ben koyamadım ama siz domatesi koyun:))

Son olarak dürme aşamasına geçelim;

Nohut dürüm demek kemik suyunda haşlanış nohut ve tırnak pide demektir. Yani bu yemeğin olayı yarı yarıya ekmeğindedir. Ben Ankara’da bu şekilde tırnak pide yapan bir babayiğite rastlamadım. Ama yinede bulabileceğiniz en iyi lavaşı bulup bu yemeği deneyin.

Önce lavaşa 3-4 kaşık nohutu koyun. Üzerine soğan salatası, patates kızartması ve domatesi ekleyin. Biraz kimyon ve limon ile dürün. Sonra balkona çıkın ve haykırın:))

Afiyet olsun…

Malzemeler:

2-3 su bardağı nohut

Lavaş

Kuzu kemiği

Soğan

Maydanoz

Domates, Patates

Limon

Tuz, karabiber, kimyon

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page